(OP) Senangnya Matematik: Belajar Bahagi (R10)

CODE PRODUK: 978-967-410-157-2

  • Berat: 0.140kg
  • RM 9.00
  • RM12.90
  • 30 % OFF
  • STOCK:
  • 7


  • Pilih Lokasi:


Beli Sekarang

Info Produk

Forrmat: Paperback ISBN-13: 978-967-410-157-2 
Tarikh Terbit: 27 Jan 2014
Jumlah Muka Surat : 68

Berat (KG): 0.14

Kategori: Kanak-Kanak

Penerbit: PTS Pop Sdn Bhd

 

Buku terjemahan dari Korea ini mengisahkan Narae iaitu kanak-kanak perempuan yang paling berlagak di sekolahnya! Dia selalu bergaya dengan gelang, rantai, dan bermacam-macam aksesori terbaru di pasaran. Pada suatu hari, sesuatu telah berlaku. Narae tidak lagi dapat bergaya dengan barang-barang baru kecuali dia belajar operasi bahagi! Bagaimana? Narae sememangnya tidak tahu apa itu pembahagian. Dia mula berputus asa dan melarikan diri ke taman. Di situlah Narae bertemu dengan Mak Cik Kuat yang mempunyai Bas Bahagi.

 

"Buku ini sesuai dibaca oleh kanak-kanak yang sedang belajar di tadika ataupun sekolah rendah. Konsep bahagi yang disampaikan cukup jelas dan mudah difahami seperti pengumpulan sama banyak ataupun perkongsian sama banyak. Selain menghayati cerita yang menarik, terdapat nilai-nilai murni yang dapat dicontohi. Antaranya adalah bersikap adil, prihatin kepada mereka yang kurang bernasib baik serta bersikap tidak mudah putus asa, rajin dan ingin mencuba menyebabkan watak utama berjaya menguasai konsep bahagi. Unsur humor dalam cerita bukan sahaja menghiburkan hati bahkan pembaca dapat menceritakan semula konsep bahagi dengan tepat dan pantas."

 

- PUAN CHAN YOOK LEAN, GURU CEMERLANG MATEMATIK WILAYAH PERSEKUTUAN

CODE PRODUK: 978-967-410-157-2
STOCK: 7
BERAT: 0.140kg

Penghantaran

Kami menggunakan perkhidmatan kurier terbaik seperti Pos Laju untuk membuat penghantaran pesanan buku ke seluruh negara.

Khidmat Pelanggan

Buku rosak? Salah Order? Kuantiti tidak cukup? Lain-lain masalah? Kami sedia membantu.

Pengembalian Wang

Sekiranya stok habis, atau terdapat kesalahan dalam penghantaran, kami sedia untuk mengembalikan wang anda.

© 2023 MobileBookCafe . All rights reserved