Senangnya Matematik: Belajar Pecahan (L169)

CODE PRODUK: 978-967-410-185-5

  • Berat: 0.130kg
  • RM 10.00
  • RM12.90
  • 22 % OFF
  • STOCK:
  • 48


  • Pilih Lokasi:


Beli Sekarang

Info Produk

Format: Paperback
Saiz: 17cm x 24.3cm
ISBN-13: 978-967-410-185-5 
Tarikh Terbit: 21 Jan 2014
Jumlah Muka Surat : 68

Berat (kg):0.13

Kategori: Kanak-Kanak

Penerbit: PTS Pop Sdn Bhd

 

Manho mendapat markah 0 dalam ujian matematik! Atas sebab ini, semua pelajar sekolahnya tidak mahu membeli roti yang ibu dan bapa Manho jual di hadapan sekolah kerana takut mendapat markah 0 seperti Manho. Lebih teruk lagi, Manho dikurung di dalam rumah dan didenda menjawab 100 soalan matematik oleh ibu bapanya. Ini memang menyeksakan Manho. Selepas beberapa ketika mengulang kaji bersendirian, ada sesuatu yang misteri berlaku. Telefon yang dijumpai Manho tiba-tiba berbunyi, dan yang menelefonnya adalah seseorang dari masa hadapan! Suara di telefon bimbit itu menceritakan kepada Manho kepentingan belajar pecahan. Berpandukan suara dari masa hadapan itu, Manho mula sedar betapa senangnya belajar matematik!

 

"Buku ini sesuai dibaca oleh kanak-kanak yang sedang belajar di tadika ataupun sekolah rendah. Konsep bahagi yang disampaikan cukup jelas dan mudah difahami seperti pengumpulan sama banyak ataupun perkongsian sama banyak. Selain menghayati cerita yang menarik, terdapat nilai-nilai murni yang dapat dicontohi. Antaranya adalah bersikap adil, prihatin kepada mereka yang kurang bernasib baik serta bersikap tidak mudah putus asa, rajin dan ingin mencuba menyebabkan watak utama berjaya menguasai konsep bahagi. Unsur humor dalam cerita bukan sahaja menghiburkan hati bahkan pembaca dapat menceritakan semula konsep bahagi dengan tepat dan pantas."

 

- PUAN CHAN YOOK LEAN, GURU CEMERLANG MATEMATIK WILAYAH PERSEKUTUAN

CODE PRODUK: 978-967-410-185-5
STOCK: 48
BERAT: 0.130kg

Penghantaran

Kami menggunakan perkhidmatan kurier terbaik seperti Pos Laju untuk membuat penghantaran pesanan buku ke seluruh negara.

Khidmat Pelanggan

Buku rosak? Salah Order? Kuantiti tidak cukup? Lain-lain masalah? Kami sedia membantu.

Pengembalian Wang

Sekiranya stok habis, atau terdapat kesalahan dalam penghantaran, kami sedia untuk mengembalikan wang anda.

© 2021 MobileBookCafe . All rights reserved