Ultra Qalif Pelindung Bumi: Sumber Tenaga (Z14,Y43)

CODE PRODUK: 978-629-7565-10-1

  • Berat: 0.107kg

Info Produk

Tajuk: Ultra Qalif Pelindung Bumi: Sumber Tenaga ISBN: 978-629-7565-10-1
Penerbit: Komik-M
Penulis: Froggypapa Tahun Terbitan: 2023 
Muka Surat: 112
Halaman: Berwarna
Format: Paperback
Berat (kg): 0.107kg
Dimensi (cm): 14cm x 20cm x 0.8cm    SINOPSIS  

Qalif menyangka cuma rumahnya mengalami kenaikan bil elektrik yang melampau. Namun, seluruh kediaman di kawasan taman perumahannya dilanda masalah yang serupa. Siasatan qalif dan jebat membawa mereka berdua ke markas sekumpulan penjahat yang diketuai oleh Elektrikus.

Apakah agenda dan motif sebenar elektrikus mengganggu bekalan elektrik di situ? Mampukah qalif menghalang kegiatan jelik mereka?


Antara faktor utama perubahan iklim di dunia adalah penggunaan sumber tenaga yang semakin meningkat keperluannya dalam kehidupan manusia seperti elektrik, gas, dan minyak. Tenaga-tenaga ini datangnya daripada sumber asli seperti arang batu, minyak, dan gas asli yang mengambil masa berjuta tahun lamanya untuk terhasil. Sumber asli ini adalah anugerah yang sukar ataupun tidak dapat diwujudkan kembali.

Bagi menyelamatkan bumi daripada berterusan dilanda pemanasan global dan menjamin bekalan penggunaan sumber tenaga yang berterusan, penjimatan serta penggunaan tenaga alternatif adalah amat digalakkan dan perlu dijadikan budaya. Bermula dengan diri sendiri, keluarga, masyarakat, dan negara, kita bersama-sama mampu melakukannya!

CODE PRODUK: 978-629-7565-10-1
STOCK: 273
BERAT: 0.107kg

Penghantaran

Kami menggunakan perkhidmatan kurier terbaik seperti Pos Laju untuk membuat penghantaran pesanan buku ke seluruh negara.

Khidmat Pelanggan

Buku rosak? Salah Order? Kuantiti tidak cukup? Lain-lain masalah? Kami sedia membantu.

Pengembalian Wang

Sekiranya stok habis, atau terdapat kesalahan dalam penghantaran, kami sedia untuk mengembalikan wang anda.

© 2023 MobileBookCafe . All rights reserved